miercuri, 6 februarie 2013

DAVID R. HAWKINS si minunatele sale carti






             Constat că direcția în care este  “dirijată” expunerea postărilor din acest blog, este că aceste postări devin din ce în ce mai mult ”prezentări de autor” și poate mai puțin de cărți anume.
      Așa se întâmplă și acum când, după multe frământări, am decis să scriu despre un nume de referință în literatura spirituală : DAVID  R. HAWKINS
      Frământări, pentru că “statura” intelectuală și spirituală a  Doctorului DAVID  R. HAWKINS , precum și lucrările acestuia sunt  atât de “sus” , atât de complexe, de geniale, de ...totale,  încât  am avut  temerea că nu voi reuși să redau într-un mod corect și explicit esența acestora ( presupunând că am înțeles-o ! ).
       Cu scuzele de rigoare, pentru “îndrăzneala” de a încerca explicarea genialității Doctorului DAVID  R. HAWKINS, voi încerca, în fapt, să vă trezesc curiozitatea de a-i citi lucrările ce au fost traduse în limba română, urmând ca voi să pătrundeți în profunzimea acestor cărți și să vă lăsați spiritul să se bucure de descoperirile pe care le veți face fiecare dintre voi.
      Sper din tot sufletul ca citirea acestor cărți să vă aducă măcar aceeași fericire pe care am resimțit-o eu din momentul când destinul meu s-a intersectat cu dâra luminoasă lăsată prin Univers de  Doctorul DAVID  R. HAWKINS, fericire pe care o trăiesc în spirit și acum.
     Marii Maeștri se deosebesc și prin modul în care își împărtășesc învățăturile : unii adoptă stilul sfătos, cald, apropiat,afectuos, alții, din contra, un stil mai autoritar, poate mai agresiv, mai sarcastic, iar exemplele din ambele zone le știți fiecare dintre voi.
     Constatăm că, funcție de “formația” lăuntrică a fiecăruia, ni se potrivește unul sau altul din “stiluri”.
    Ei bine, Doctorul DAVID  R. HAWKINS, este, după umila mea părere, singur ( eventual printre foarte puținii) într-o categorie cu totul specială: are un discurs extrem de clar, scris cu rigoarea omului de știință, care se adresează cu siguranță celor cerebrali, cu un IQ peste medie, dar unde fiecare cuvânt, fiecare propoziție, capitol, carte este pătruns de smerenia spirituală ( fapt demonstrat și de calibrările ulterioare, care situează practic fiecare capitol din toate cărțile publicate până acum, între 800 și 1000 ).
    Poate de aceea, fapt verificabil și măsurabil, simpla expunere la aceste cărți, sporește  în mod semnificativ vibrația spirituală, iar lecturarea cărților asigură un efect  benefic de durată.
 
    Câteva cuvinte despre cine este DAVID  R. HAWKINS
 
   Dr. Hawkins este cunoscut pe plan internaţional ca un învăţător spiritual, autor şi conferenţiar pe tema stărilor spirituale avansate, cercetarea conştiinţei şi Realizarea Prezenţei lui Dumnezeu ca Sine.

   Dr. DAVID R. HAWKINS este si un renumit conferentiar si expert în procesele mentale.
    Dr. Hawkins practică psihiatria din 1952 şi este membru pe viaţă al Asociaţiei Americane de Psihiatrie şi a multor altor organizaţii profesionale. Este autorul unei multitudini de publicaţii ştiinţifice şi spirituale, cărţi, materiale video şi serii de conferinţe. Este co-autor, alături de laureatul premiului Nobel Linus Pauling, al studiului novator Orthomolecular Psychiatry („Psihiatrie ortomoleculară”).

   În prezent este directorul Institutului pentru Cercetari Teoretice Avansate.

    David R. Hawkins M.D., Ph.D. este recunoscut în toată lumea că un învatator important al Caii Iluminării. Experiența sa cuprinde mai bine de 50 de ani de practică psihiatrică. Este totodată un cercetător recunoscut în domeniul naturii conștiintei și prezintă conferințe pe această temă în toată lumea. 

   A fost mulţi ani de zile consultant al Diocezelor Episcopale şi Catolice, al ordinelor monastice şi al altor ordine religioase. El este, de asemenea, consultant al guvernelor străine pe probleme de diplomaţie internaţională şi şi-a adus contribuţia la soluţionarea unor vechi conflicte care constituiau ameninţări majore la adresa păcii mondiale.

   In semn de recunoaştere a contribuţiei sale la bunul mers al umanităţii, în 1995 dr. Hawkins a fost numit Cavaler al Ordinului Suveran, Militar şi Ospitalier al „Sf. Ioan Botezătorul” de Ierusalim, ordin întemeiat în anul 1077. 


     Ceea ce este cu adevărat  extraordinar, aproape unic, este că Doctorul DAVID  R. HAWKINS a atins Iluminarea la o vârstă destul de fragedă ( detalii despre acest aspect vă invit să descoperiți voi înșivă în cărțile lui) și că, în ciuda “tradiției” conform căreia cei care ating acest nivel spiritual se retrag din viața socială, sau chiar își abandonează corpul fizic, avem parte de o șansă deosebită în a “auzi” în mod direct, nemijlocit, de la o persoană iluminata, totodata și un om cu o pregătire universitară și științifică de excepție, toate învățăturile ce pot fi de folos unui aspirant spiritual.
     În majoritatea cărților există capitole dedicate întrebărilor și răspunsurilor, iar acest aspect este de un real ajutor devoților în aprofundarea unor adevăruri sprituale.
   
Ar mai fi de menționat una din marile descoperiri ale Doctorului DAVID  R. HAWKINS, deopotrivă descoperire spirituală, cât și științifică : o metodă infailibilă de aflare a adevărului printr-un raspuns de genul DA / NU.
    Metoda în discuție se bazează pe studiul kinesiologiei ( Dex: kinesiologie : substantiv, Studiul mușchilor și a mișcărilor acestora).
    Mai exact, descoperirea constă în stabilirea unei corelații perfecte între nivelul de adevăr al unei afirmații și menținerea tonusului  muscular al brațului unei persoane neutre, dar integre, ce participă la acest test.
    Sunt multe aspecte de detaliat în aceast domeniu ( vă las plăcerea descoperirii acestora în  “Putere vs Forța”, dar nu  numai), dar impactul pe care îl are metoda în aflarea adevărului în orice domeniu, este cu adevărat impresionant, iar consecințele pentru viitor sunt departe de a fi măcar bănuite.
    Ca o urmare firească a studiului kinesiologic, dar și ca o necesitate a existenței unor jaloane clare, Doctorul DAVID  R. HAWKINS împreună cu o echipă numeroasă, a definitivat o hartă practică a câmpurilor energetice ale conștiintei umane.
    Această hartă este una logaritmică și pornește de la nivelul 20, nivelul Rușinii, cel mai de jos nivel și ajunge la nivelul cel mai înalt al Iluminării, nivelul 1000.
    Este important de remarcat că nivelul de la care tonusul muscular începe să fie ridicat ( adică “calibrează” ca fiind benefic) este nivelul 200.
    Durerea, de exemplu,  calibrează la nivelul 75, iar Iubirea necondiționată calibrează la nivelul 500.
    Interesant mi s-a părut că până de curând ( anii ‘80), populația planetei calibra sub nivelul 200 ( cel al Integrității), iar de atunci până în prezent, calibrează în jur de 207 ( saltul pare mic, dar să nu uităm că scala este una logaritmică).
    
Va invit să citiți cărțile traduse în limba română / anul apariției :
 

PUTERE versus FORȚĂ / 2005

 OCHIUL SINELUI / 2005
 SINELE: Realitate și Subiectivitate / 2006
 Transcenderea nivelurilor conștiinței  / 2007
 ADEVĂR VERSUS FALSITATE / 2008
 Descoperirea prezenței lui Dumnezeu / 2009
 VINDECARE și RECUPERARE  / 2011
 
Ca o mențiune: toate cărțile au fost publicate de Editura Cartea Daath.
 
 Câteva cuvinte despre fiecare carte în parte :
 
PUTERE versus FORȚĂ
Determinanții ascunși ai comportamentului uman
 
      Pentru prima oară în istoria intelectuală a Occidentului, Doctorul DAVID  R. HAWKINS arată că lumina rece a științei nu face decât să confirme ceea ce misticii și sfinții au spus întotdeauna despre Sine, Dumnezeu și adevărata natură a realității.
      Cu ajutorul unei tehnici simple ( kinesiologia) autorul poate da răspunsuri la orice întrebare, răspunsuri care izvorăsc din înțelepciunea interioară, subconștientă.
      Această viziune asupra vieții, esenței și divinității prezintă o imagine a relației omului cu universal. Este o perspective unică prin faptul că satisface atât sufletul, cât și rațiunea.

Ochiul sinelui

de care nimic nu se poate ascunde


    Cititorul cu o minte științifică va fi mulțumit pentru că, pentru prima oară, sunt prezentate și metode de verificare a realității spirituale, respectându-se modelul obiectiv, replicabil al măsurătorilor bazate pe o evidența fiziologică derivată.
      Lucrarea dezvăluie chiar miezul procesului spiritual al stării de Iluminare. Este o lucrare care dizolvă barierele dintre cunoscut și necunoscut, dintre știință și spiritualitate, dintre paradigma lineară newtoniana a eului și realitatea nonlineara a Iluminării.
      Odată cu descompunerea sinelui, apare Sinele strălucitor care revelează adevărata realitate.

Sinele:

Realitate si subiectivitate
   
     Dr. Hawkins descrie stări avansate de conștiință și calea către Iluminare. Natura conștiintei este descrisă în termeni care recontextualizeaza și simplifică procesul spiritual. Realitatea nonlineara a iluminatului este prezentată astfel încât să poată fi înțeleasă de mintea rațională.
      Cartea descrie substratul și esența conștiintei așa cum a evoluat de la prima apariție a vieții pe Pământ și până la formarea egoului uman și, mai departe, transcendența egoului către Realitatea Iluminării și Prezența Divinității.
 

Transcenderea nivelurilor conștiintei
 Scara spre iluminare
 
     Transcenderea nivelurilor conștiintei se întoarce la explorarea expresiilor și limitărilor inerente ale eului, oferind totodată explicații detaliate cu privire la modul în care acestea pot fi depășite.
     Precum și în cazul celorlalte cărți ale doctorului Hawkins, nivelul de conștiință al cititorului sporește prin simpla expunere la materialul acestei cărți. Acest fapt deschide calea spre eliberarea de suferința proprie, dar și a altora, ducând la împlinirea scopului lucrării: facilitarea procesului iluminării cititorului.


 Adevăr versus falsitate
 Cum le putem diferenția
 
     Autorul împărtășește în această carte lucruri mai puțin acceptabile pentru omul obișnuit, pe care cititorul le poate verifica aplicând o tehnică simplă, instantanee și care îl va ajuta să diferențieze adevărul de fals în doar câteva secunde-kinesiologia.
     Adevărul și Realitatea, după cum afirmă autorul, nu au secrete. Tot ceea ce există acum sau a existat în trecut, chiar și numai un gând, este identificabil și calibrabil pentru totdeauna din câmpul omniprezent al Conștiintei.
     Odată cu lecturarea cărților sale nivelul de conștiință al cititorului crește, acest lucru fiind măsurabil, ca o consecință a simplei expuneri la acest material, prezentat din câmpul catalitic și puternic al contextului.
   
 Descoperirea prezenței lui Dumnezeu
 Non-dualitatea devoțională
 
     Această a șasea carte dintr-o serie progresivă construită de autor finalizează și clarifică adevărata natură și esența stării denumite "iluminare". Cu toate că pentru explicarea și contextualizarea sa este necesară o cercetare a conștiinței, această carte este în primul rând un manual pentru devotii spirituali serioși, revelând informații cunoscute doar acelora care au transcens eul pentru a atinge Realizarea Divină. Aceasta este calea interioară care duce de la sine la Sine, iar descrierile stărilor progresive sunt dedicate iluminării cititorului.


 Vindecare și recuperare

   Toate bolile sunt fizice, mentale și spirituale, iar nivelurile cele mai înalte ale vindecării sunt consecința adresării simultane celor trei domenii, înțelegând că fiecare dintre ele au o importanță egală. Intenția și contextualizarea spirituală sporesc rata răspunsurilor pozitive la tratamentul medical. Totuși, intrinsec condiției umane, există limitări, datorate design-ului evoluției, dintre care unele pot fi transcense, iar altele nu. Prin urmare speranța și credința trebuie să fie acompaniate de predarea și acceptarea unei Voințe Mai Înalte. După cum a fost validat în urma cercetării echipei coordonate de Doctorul DAVID  R. HAWKINS, viața nu poate fi distrusă. Nu poate decât să-și schimbe expresia de la o realitate fizică limitată, la realitatea spirituală non-literară, nelimitată.
 
   Vă invit din tot sufletul să citiți aceste cărți minunate.
    
     Pentru că puterea cuvintelor mele pălește în fața cuvintelor Marelui Maestru care este Doctorul DAVID  R. HAWKINS, doresc să închei cu îndemnul acestuia care se regăsește la începutul fiecărei cărți :
 

“Dreapta și îngustă este calea…
Nu pierdeți timpul.
Gloria in Excelsis! Deo!”




2 comentarii:

  1. Un articol extraordinar! Abia astept sa citesc aceste carti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar e unul din marile genii.... asa cum il avem si noi pe Dumitru Constantin Dulcan care, spre surprinderea mea nu este asa de citit la noi pe cat sunt cititi autorii straini. De profesie neurolog si psihiatru, omul de stiinta Dumitru Constantin Dulcan a avut dintotdeauna preocupari in cercetarea creierului, a gandurilor si a informatiei inteligente. Profesorul universitar, socotit drept una dintre mintile cele mailuminate din Romania, se bucura de recunoastere si la nivel international, fiind atat membru al unor prestigioase societati stiintifice internationale, cat si detinator al multor premii stiintifice si literare.”Inteligenta materiei” este cartea care l-a facut celebru si pentru care a primit premiul “Vasile Conta” al Academiei Romane in urma cu doua decenii. Mereu in cautare de raspunsuri, Dulcan a calatorit China, Japonia, India, Europa, SUA, Canada si Australia, unde a studiat si a lucrat imbogatindu-se cu noi perspective asupra constiintei. In opinia sa “constiintei noastre i s-a dat in primire un creier si creierului un trup”. De noi depinde insa cum le folosim… Dr. Hawkins descrie stări avansate de conștiință și calea către Iluminare.Cam aceeasi tema o gasim si in "In cautarea sensului pierdut" a lui D C Dulcan, carte despre care, unii cititori spun ca ar trebui sa o invatam pe de rost. L-am urmarit de curand intr-o emisiune pe antena 2 pe care, eu cred ca ar trebui s-o urmareasca oricare dintre noi.
    http://antena2.ro/video/dincolo-de-aparente-dumitru-constantin-dulcan

    RăspundețiȘtergere