luni, 17 septembrie 2012

Paramahansa Yogananda / Autobiografia unui yoghin



Am inceput nu intamplator cu aceasta carte.
Ea a fost de fapt, prima carte pe care am citit-o de aceasta factura.
Eram dupa un lung sir de cautari sterile si descoperirea acestei lucrari a constituit pentru mine acea explozie de lumina spirituala de care aveam, la acea vreme, atata nevoie.
Pentru mine a fost cartea potrivita la momentul potrivit.
Sper sa fie si pentru voi.
Această carte descrie în premieră pentru publicul occidental viaţa unui yoghin indian.
Yogananda explică pe înţelesul tuturor,  legile subtile şi foarte precise cu ajutorul cărora practicanţii yoga , dar nu numai ei, ci toti cei care cauta adevarul, pot înfăptui minuni şi pot atinge revelarea sinelui.
Cartea a fost re-editata de EDITURA MIX, o editura constant preocupata de tiparirea cartilor de referinta in spiritualitate.
Daca doriti o puteti achizitiona accesand linkul : http://www.edituramix.ro/?53t4l&v7f2k=2081
Iata si un fragment din carte :
"Ceea ce marii înţelepţi ai Orientului au perceput ca fiind esenţial pentru salvarea fiinţei umane nu trebuie să fie ascuns Occidentului. Nici Occidentul şi nici Orientul nu vor putea înflori dacă nu practică împreună anumite forme ale disciplinei yoga, întrucât diferenţele dintre oamenii care trăiesc în aceste zone ale lumii se referă numai la experienţe exterioare, nu şi la esenţa lor sufletească.
---
Substanţa unui vis se materializează sub acţiunea subconştientului celui care visează. Când forţa de coeziune a emanaţiei subconştiente încetează să se manifeste, datorită instalării depline a stării de trezie, elementele care alcătuiau visul se destramă. Omul care închide ochii ca să doarmă declanşează interior mecanismele creării visului, vis pe care îl dematerializează apoi fără efort în momentul trezirii. El urmează astfel arhetipul Creatorului Divin. În acelaşi fel, atunci când acel om se va trezi la conştiinţa cosmică, el va dematerializa fără efort iluzia visului cosmic.
---
Prin iluzia care stăpâneşte această lume, tu te vezi pe tine ca o legătură de carne şi oase, în cazul cel mai bun ca un cuib de griji. Meditează fără încetare pentru a dobândi cât mai curând înţelegerea faptului că eşti Esenţa Infinită, eliberată de orice formă de suferinţă. Încetează să mai fii prizonierul corpului tău; folosind cheia secretă a ştiinţei Kriya, învaţă să evadezi în Spirit.”

2 comentarii:

  1. Multumesc si eu...imi place sa cred ca prin ceea ce am scris am reusit sa-ti trezesc curiozitatea.Sper sa reusesc acest lucru si pe viitor.

    RăspundețiȘtergere